Оновлення мобільного додатку Агроконтроль v.1.20. Модуль “АЗС”, стан колонок, бочок, відеомоніторинг, оперативні дані від агронома з поля

В мобільний додаток додана можливість переглядати заправки техніки, стан колонок, залишки в бочках та інші параметри з рівнемірів.

контроль топлива

При вході в модуль АЗС, по замовчуванню відкривається вкладка “Заправки”. Ми бачимо актуальну інформацію по заправках техніки, при потребі можемо застосувати фільтр і обрати потрібну колонку, техніку чи період дат.

контроль топлива

Якщо встановлені системи відеомоніторингу на колонках, то біля кожної із заправок відображається піктограма фотоапарат. Якщо натиснути на неї, то відкриється форма з фотознімками, які були зроблені під час самої заправки. Це доволі дуже актуально для паливозаправників, які їздять в полях і заправляють техніку без нагляду. Таким чином можемо відстежити, що пальне дійсно попало в бак конкретної техніки, не в каністру чи ще комусь іншому. Зверху над знімками показано кількість, дата і час кожного знімку, змінювати їх можемо протягуючи в сторону пальцем.

відеомоніторинг

Вкладка “Колонки” інформація відображається повністю аналогічно web версії. В таблиці дата та час останнього повідомлення від терміналу, код карти, якщо вона знаходиться в RFID зчитувачі, статус цієї картки (своя – дозволено отримати пальне (зелений фон), чужа – пальне отримати не можна (червоний фон), картки немає в зчитувачі (жовтий фон)). Якому транспортному засобу належить ця картка, з якої бочки іде заправка, показники лічильника і кількість заправленого пального за день.

Якщо встановлена система відеомоніторингу, то біля картинки колонки буде відображатись піктограма камера, якщо на неї натиснути, відкриється вікно з відео в режимі реального часу.

контроль палива

Вкладка “Бочки” виводиться інформація по залишкам в бочках математичним або з рівнемірів. Якщо встановлені рівнеміри, то в таблиці також бачимо додаткові параметри (залишок, рівень, маса, температура, густина, вода). Напроти назви бочки індикатор зв’язку з рівнемором (зелений кружок – є зв’язок, червоний кружок – зв’язку немає).

залишок в бочках

Всі сільгоспвиробники займаються повністю аналогічною роботою і хочуть отримати зрозумілий результат цієї роботи. Але кожен має своє бачення і структуру для ведення обліку і контролю за виконанням польових робіт.

Хтось максимально залучає до цього процесу агрономів, хтось покладається максимально на автоматизацію і відповідне GPS обладнання. Звичайно при встановленому GPS обладнанні, яке зчитує точний сигнал RTK та додаткових датчиках (контроль палива, ідентифікація причіпного агрегату, ідентифікація механізатора), IoT платформа Агроконтроль все чітко порахує по обробленим площам, технологічним операціям, використаному пальному та передасть вже готову акумульовану інформацію в 1С для нарахування заробітної плати.

Деякі підприємства хочуть отримувати оперативну інформацію від агрономів з поля і потім її порівнювати з інформацією, яка була розрахована автоматично на основі GPS обладнання.

Ми реалізуємо різні варіанти для роботи, а користувач вже обирає зручний для себе, який йому підходить найкраще в його ситуації.

В “Оперативних даних”, додана додаткова вкладка “Дані агронома”. При використанні функцій створення нарядів в Агроконтролі або створення може відбуватись в інших системах, а далі передаватись по API в Агроконтроль. При призначенні відповідального агронома чи інженера для наряду, відповідний користувач може отримати дані з роботи машин в мобільний додаток за зміну. Для цього потрібно натиснути стрілку завантаження. Дані будуть відображені, тільки ті, по яким він був вказаний як відповідальний. Інформація відображається в розрізі технологічних операцій, транспортних засобів, полів. Площа обробітку згідно роботи машин відображається синім кольором в дужках. Дані, які завантажені з роботи машин, не завізовані та не передані на сервер відображаються жовтим фоном.

дані агронома

Для перегляду треку роботи техніки, потрібно натиснути на піктограма карти.

оброблена площа

Агроному потрібно відкрити запис на редагування, якщо він погоджується з цифрою обробленої площі, яку йому пропонує система, він просто натискає копіювання. Додатково може оцінити роботу і дописати коментар.

дані від агронома

Після збереження запис стає з білим фоном. Звичайно він може запис редагувати чи вилучити в разі якихось помилок. Крім цього він може створити новий запис вручну і вказати всю відповідно інформацію по роботі техніки в полі.

Далі на сервері в модулі Агрооперації додана вкладка “Дані агронома”, сюди попадають всі дані від агрономів.

дані агронома

Крім цього є звіти, які порівнюють дані які передав агроном і дані, які розраховані системою автоматично. Також всю цю інформацію можна отримати по API і інтегрувати в сторонні системи обліку.

оброблена площа