Зміни в обліку урожайності та модулі Уборка, система свій-чужий

свій-чужийВсе більше стає актуальним використання перевантажувачів в процесі збирання врожаю. По хорошому, комбайн не повинен відвантажувати в автомобілі продукцію, все повинно робитись через бункери перевантажувачі. Це дозволяє комбайну без зупинок виконувати свою основну роботу (збирання врожаю), таким чином збиральна компанія не розтягується в часі. Автомобілі не заїжджають в поле і очікують на краю поля, коли перевантажувач вивантажить в них продукцію, таким чином не ущільнюють грунт в полі.

Тому було прийнято рішення про додаткове покращення алгоритмів для модуля “Уборка” в частині визначення поля від комбайна до перевантажувача.

Додані нові налаштування у вкладці “Уборка” “тип генерування вивантажень”.

свій-чужий

По замовчуванню встановлено “одне поле,макс.га”. Це працює наступним чином: комбайни які вивантажували продукцію в бункер перевантажувач, передають поле в якому працювали та гектари. Відповідно при вивантаженні з бункера перевантажувача в зерновоз буде передаватись поле постійно, по якому було найбільше оброблено гектарів, тобто постійно одне.

Це давало певні недоліки при обрахунку урожайності. Найбільше це впливало на поля з маленькими площами.

Опція “по кожному полю, пропорційно га.” дозволяє вказати площу обробітку (орієнтовна площа оброблена комбайном для вивантаження в бункер перевантажувач),  після якої буде записуватись та передаватись поле.

Якщо застосувати опцію “вигрузки через перевантажувач (міняється логіка розрахунку вигрузок і урожайності)” ще додатково, то в цьому випадку, основою являються комбайни, на яких записується вага по вигрузкам спочатку, а потім передається на перевантажувачі пропорційно вивантаженням, які були від комбайнів.

свій чужий

Додана колонка в модулі Уборка, в якій система показує орієнтовно зібрана площа комбайном на кожну вигрузку. При вивантаженні комбайном у перевантажувач, при збиранні врожаю з кількох полів, система пропорційно зафіксує об’єм згідно площі обробітку. Далі якщо перевантажувая вивантажує в зерновоз, то буде зафіксований об’єм та % вивантаження по кожному полю, в який збирали врожай комбайни.

контроль врожаю

Це дозволяє більш чіткіше фіксувати врожайність по полям, особливо з малими площами. Також на кожне вивантаження система розраховує в онлайні площу обробітку. Це додатковий інструмент контролю, коли комбайн при працюючій жатці робить більші обробітки порівняно з іншими комбайнами на кожне вивантаження.свій чужий