Контроль глибини оранки та глибокого рихлення, контроль роботи причіпного агрегата

Визначення глибини оранки чи глибокого рихлення дуже актуальна проблема, але всі бояться її вирішувати. Застосування ультразвукового датчику нажаль результату не дає та має дуже значну похибку. Всі ми знаємо, що механізатори в першу чергу думають як швидше зробити роботу, тобто більше обробити гектарів та отримати за них заробітну плату. Звичайно, якщо підмерзла земля або вона має ознаки щільності, то якщо припідняти причіпний агрегат трішки вище (відхилитись від заданої норми), з’являється можливість швидше рухатись і відповідно більше обробити гектарів за свою зміну. Крім цього всі ж розуміють, якщо зменшити глибину обробки грунту, то відповідно норма витрат палива буде нижчою, а це дозволяє механізатору зловживати пальним. Робота в полі може проводитись цілодобово, а вночі ніхто не буде стояти в полі та контролювати та перевіряти глибину обробки.

Тому для вирішення цього питання ми знайшли можливість отримувати дані по глибині обробки з існуючих механізмів трактора, а також за допомогою окремих датчиків. З міркувань збереження конфіденційності інформації ми не будемо деталізовано розповідати, які саме ми датчики використовуємо, які саме сигнали отримуємо та як їх обробляємо.

Єдине можемо поділитись результатами тестування з полів. Точність визначення глибини обробітку грунту на рівні 0,5см.
контроль глибини обробкиконтроль глибини оранкиконтроль оранкиглибина оранкиконтроль оранки

глибина оранки

глибина оранки

 

глибина обробки

Крім цього, ці інструменти дозволяють визначати роботу причіпного агрегату
Доречі для комбайнів, це доволі потрібний інструмент, визначати коли жатка в роботі, а коли ні. Опущена чи піднята. Це все дозволяє чітко рахувати площу обробітку і вірно нараховувати кожному комбайну свій виробіток. Ми розуміємо, якщо багато комбайнів в полі одночасно працюють, вони можуть їздити з піднятою жаткою, розвертатись, їхати на вивантаження, переїжджати в інше поле, саме в таких випадках система це все буде визначати як переїзд, а не роботу в полі.

робота жаткиробота жатки