Дані з ISOBUS, норма план/факт внесення/виливу, звіт по датчику та параметру

На сьогодні системами точного землеробства вже покрито кожне господарство. Кожна сучасна техніка, сівалка, обприскувач обладнані екранами та антенами для точного землеробства. Це звичайно чудовий тренд, але далі може бути певна прогалина, щоб цими даними швидко обмінюватись, отримувати з поля онлайн результат роботи, аналізувати, а в зворотному шляху відправляти завдання для техніки та інше.

У більшості випадків, зараз цей обмін відбувається локально, за допомогою зовнішніх носіїв інформації. А тому наступний етап відійти від цього. Бо це, по перше – не зручно, по друге – займає дуже багато часу, по третє – затрати на логістику та спеціалістів. Тому наступний тренд – це швидкий, зручний інструмент для обміну інформацією та штучний інтелект для аналізу даних, отримання результатів і визначення необхідних рішень.

Так як все більше успішних підключень до ISOBUS шини та отримання даних з обприскувачів, сівалок по нормам та факту внесення/виливу нами був реалізований звіт по параметру, який фактично можна застосувати до будь-яких даних, які зчитуються з CAN, ISOBUS та отримати результат роботи в полі онлайн. Це дуже важливо, перевіряти фактичну роботу в полі, чи були дотримані всі технологічні норми по виконанню даної технологічної операції, так як це прямо впливає на майбутній урожай, а відповідно на прибутковість підприємства.

Звіт по фактичній нормі виливу

агроконтроль

isobus

У звіті потрібно вибрати датчик, по якому ми хочемо побудувати звіт, тут будуть завантажені датчики, які прописані для об’єкту, а відповідно зчитуються дані. Якщо датчики не прописані, то можна просто вказати назву параметру, по якому ми хочемо побудувати звіт. В назвах датчиків, відображено також назву параметру для зручності.

isobus

В легенді, по замовчуванню пропонується три кольори, можна додати до 7шт., вказується значення від датчика чи параметру і як ми можемо розмалювати трек техніки в полі. На прикладі вище, обрано параметр фактичного виливу і його значення від 140 до 180. Відповідно в залежності від фактичної норми, яка була в полі система розмалює візуальне відображення.

isobus

 

Якщо обрано поле при побудові звіту, то по кожному заданому значенню, буде обрахована площа обробітку. Якщо поле не обрано, то за весь період по техніці, будуть розмальовані треки на карті.

Якщо застосувати опцію відображення котрольних точок від GPS трекера та стрілки напралення руху при наведенні на повідомлення, система показує значення від всіх датчиків саме в цьому місці.gps

isobus

Зрозуміло, що цей звіт універсальний до будь-яких даних, які отримує трекер, чи це CAN чи ISOBUS, чи будь-які інші дані.

Звіт по швидкості руху техніки(агрегату)

isobus

Звіт по температурі навколишнього середовища чи звіт по вологості повітря

isobus

В легенду ми можемо додати не тільки додаткову кількість кольорів, а також змінити кольори перед побудовою звіту, на необхідні.

ISOBUS

Ще важливо зазначити, що отримати результати з поля через день, тиждень і проаналізвати дані, це точно добре, але ще краще коли ці дані можна бачити в онлайн і для прикладу налаштувати відразу тригери (повідомлення) про порушення тих чи інших показників і проблему виявити відразу, а відповідно відразу виправити.

агроконтроль