Простої техніки, причини простоїв та реагування на простої через мобільний додаток Агроконтроль

простій техніки

Сільське господарство – це сучасна техніка з високою продуктивністю праці. Якщо дороговартісна техніка не працює і більшість часу в сезоні простоює, це значить, що невірно налаштовані процеси і інвестиція в техніку не завжди є виправданою.

Простої техніки в сільському господарстві ведуть до значних непродуктивних витрат, знижують ефективність її роботи, в деяких випадках можуть даремно витрачатись кошти на оплату праці механізаторам, а тому їх потрібно контролювати і отримувати зворотній зв’язок по таким простоям і їхнім причинам.

Статистика загальних простоїв в сезоні та їхніми зафіксованими причинами в розрізі техніки дає важливу інформацію для подальшого планування використання цієї техніки чи продажу або передачі в найм.

Важливо фіксувати простої в онлайні і отримувати по ним пояснення та причини, а не визначати простої як факт цих подій на момент в минулому.

Опція дозволеного часу для простою вказується в параметрах кожного об’єкту. Тут же активується опція, яка дозволяє в автоматичному режимі фіксувати такі простої техніки.

простої техніки

У web версії в модулі планшет механізатора, з’явився пункт меню простої та довідник причин простоїв, який потрібно заповнити з можливими простоями, які в свою чергу зможуть обирати механізатори або агрономи через смартфон.

простої техніки

В мобільному додатку в модулі планшет механізатора->простої відображаються ці події в онлайні по факту їх фіксації механізатор повинен відразу вказати причину для цього простою.

простої техніки

Крім цього є можливість механізатору вказувати вручну події простоїв і вони будуть перевірені з даними, які фіксуються за допомогою GPS обладнання. Також ручний механізм фіксації простоїв може бути потрібний, якщо на техніці не встановлено GPS обладнання.

Простої, в яких вказана причина, ці блоки відображаються зеленим фоном.

Які переваги, дане рішення не потребує якогось додаткового апаратного впровадження, дане рішення легко масштабується. Процес зрозумілий та чіткий, є подія, відповідальна особа вказує яка причина такої події. Не потрібні дзвінки, якісь інші дії чи пояснення, які потім жодним чином не фіксуються.