Модуль “Планшет механізатора”, цифровізація – нова реальність в сільському господарстві.

agrocontrolВсі вже втомились від контролю, але він також є безперечно важливою складовою в сільському господарстві. Ми вважаємо, що ці механізми вже всім відомі і десь краще, десь гірше, але ці процеси вже налаштовані.

планшет механізатораТому ми рухаємось далі і пропонуємо інструменти, які полегшують роботу кожного працівника підприємства (механізатора, водія, агронома, інженера, обліковця).

Ми хочемо і робимо все для того, щоб люди самі хотіли користуватись інструментом, який повністю переводить весь обмін інформацією в зручний спосіб в електронному вигляді без будь-яких паперових носіїв та заповнення інформації про свою діяльність в ручному режимі.

Кожен повинен виконувати свою основну роботу, від якої залежить ефективність підприємства в цілому, а результат своєї діяльності повинен фіксуватись автоматично без будь-яких додаткових дій з боку виконавця.

Шляхові листи, накладні, акти використання ТМЦ, наряди, книга нарядів, зарплатна відомість, це основні документи в сільському господарстві, які вже повністю переведені в цифровий режим роботи в платформі Агроконтроль.

Модуль “Планшет механізатора” в мобільному додатку Агроконтроль має кілька складових:


1.Можливість отримувати наряд на роботу механізатору/водію на планшет чи смартфон, бачити хід та об’єм виконання своєї роботи по наряду або без наряду.

2.Фіксувати поїздки автопарку, вказувати тип поїздки для подальшого розрахунку заробітної плати в залежності від типу роботи(поїздки).

3.Бачити механізатору/водію свою заробітну плату та за яку роботу вона нарахована, за день, тиждень, місяць та кількість змін.


Далі пройдемось більш детально по кожній складовій.

При створенні нового користувача в Агроконтроль та надання доступу в мобільний додаток, вказується водій, тобто йде зв’язка водія(механізатора) з користувачем додатку. Це необхідно, щоб користувач міг отримувати наряди в планшет, де він буде вказаний водієм, коли створюється наряд, а також бачити свій транспортний засіб, трек та хід виконання робіт.

агроконтроль

Якщо використовується автоматична ідентифікація водія через RFID зчитувач та картку, то всі фактичні виконані роботи будуть відображені користувачу. Тобто в пункті меню наряди, верхній блок іде наряд чи наряди на роботу, нижче загальний обсяг виконаних робіт у відповідну зміну (гектари, переїзди, витрата палива, заправки по АЗС). Ще нижче деталізована інформація в розрізі типів робіт, полів та інше. Водій може побудувати свій трек за зміну, переглянути свою роботу. На карті є піктограма, яка дозволяє розкрити карту на весь екран для зручного перегляду треку.

планшет механізатора

Також в онлайні можна переглядати своє переміщення з треком, швидкість, пробіг.

агроконтроль

Вкладка шляховий лист дозволяє водію вантажного/легкового транспортного засобу вказувати тип поїздки (вид робіт). Наприклад по легковому транспорту вказувати поїздки у виробничих цілях чи власні поїздки. Коли водій зупиняється і зупинка триває більше 10сек, додаток через спливаюче вікно пропонує водію вказати тип своєї поїздки, яку він виконав.

агроконтроль

Або додати вручну новий запис і таким чином додати поїздку. Опціонально, якщо немає GPS трекеру в автомобілі, то водій може вказати свої показники одометру та маршрут руху. Це дозволяє розрахувати заробітку плату вірно та списати паливо, саме на робочі поїздки. При додаванні запису, система автоматично підставляє автомобіль, по якому назначений водій вручну або зчитано водія через RFID картку.

agrocontrol

agrocontrol

Зі смартфону ця інформація передається на сервер в модуль екран механізатора та в роботу машин.

агроконтроль

По вантажному транспорту, автобусам, водій також вказує свої поїздки по типам робіт (перевезення вантажу, перевезення людей, перевезення ТМЦ, вивіз продукції на продаж та ін.) Водій за день може виконувати різну роботу, а тому потрібно йому вірно розрахувати заробітну плату, так як кожен вид робіт має свою розцінку.

З мобільного додатку інформація попадає на сервер в роботу машин, де вже відображається не тільки пробіг та витрачене пальне, а також види робіт. Нагадуємо, що розрахунки робіт ідуть щогодини.

робота машин

А відповідно далі в модуль зарплата і згідно довідника розцінки(норми) іде нарахування заробітної плати.

зарплата

Вкладка зарплата відображає водію/механізатору свою заробітну за вибраний період та кількість змін. Верхній блок загальна інформація, нижче деталізована по видам робіт.

агроконтроль

Таким чином інструмент дозволяє зручно вести облік шляхового листа по автопарку господарства. Інформація збирається автоматично та фактично в онлайні, не потрібно це робити в ручному режимі та з великим запізненням, згадуючи що було раніше, втрачаючи свій дорогоцінний час. Також це дозволяє мінімізувати помилки та виключити людський фактор.

Отримуючи наряд в цифровому режимі, це полегшує роботу агроному/інженеру, не потрібно обдзвонювати механізаторів чи вручати наряд на паперових носіях. Це все відчутно зменшує час на обмін інформацією, а відповідно час використовується більш ефективніше.