Вагова 3.0. Повна автоматизація, зважування без участі оператора, ідентифікація по UHF,BLE,RFID. Контроль доступу, шлагбауми, світлофори, екрани.

Складні часи настали, але потрібно рухатись вперед, так як це не назавжди і неодмінно буде успіх та перемога. Якщо сьогодні зупинитись, це може бути втрата часу, який в майбутньому буде складно надолужити. Тому будь-який час, навіть в складних умовах, це час можливостей, які не можна втрачати. Приємно, що клієнти мають потреби та можливості для автоматизації, ефективності та ін.

Ділимось останніми рішеннями по автоматизації вагової та можливості працювати без оператора (вагаря) за допомогою автоматичної фіксації ваги.

Клієнт обладнав нову вагову на елеваторі та звернувся до нас за допомогою по автоматизації. Звичайно ми вже мали напрацювання в цьому напряму, це фіксація ваги автомобіля по RFID картці, зчитування ваги з вагового індикатору, системи фотофіксації, дублікат екранів з вагою, дублікати зчитувачів та інше. Але завдання надійшло більш розширене та потребувало комплексного підходу для його вирішення.

Крім вагової було встановлене додаткове обладнання для повної автоматизації, контролю доступу та безпеки:

1.Шлагбауми на в’їзд та виїзд з вагової.
2.Зчитувач RFID, антена UHF, зчитувач BLE на стійці для ідентифікації автомобіля по RFID картці, UHF мітці на лобовому склі, BLE брелку або мітці.
3.Дублікати екранів для відображення ваги на обидві сторони та статусів.
4.Світлофори на обидві сторони для інформування водіїв автомобілів.
5.Інфрачервоні датчики для правильної фіксації автомобіля на ваговій платформі та для безпечної роботи шлагбаумів.
6.Система фотофіксації та відеонагляду.
7.Автоматичний пробовідбірник.

без операторна вагова

Таким чином застосовано одночасно три різні методи ідентифікації транспорту, який хоче проїхати на вагову чи територію елеватору. Тому було розроблено контроллер та плати розширення, щоб ці всі пристрої підключити одночасно та мати можливість ними управляти. Щоб записувались в пам’ять контроллеру по повітрю (UHF мітки, BLE брелки, RFID картки) та по яким було дозволено чи заборонено проїзд.

UHF міткасвой-чужой

Автомобіль зупиняється біля закритого шлагбауму. Якщо вагова вільна, на додатковому екрані вагів буде написано “Вільно” світлофор на в’їзд моргає червоним кольором.

вагова

Якщо мітка наклеєна на лобове скло, а також ця мітка додана в систему та прописана в контроллер Агроконтроля, антена UHF зчитає мітку та передасть сигнал, контроллер відкриє шлагбаум на в’їзд.

UHF мітка

Світлофор загориться зеленим кольором, автомобіль почне рух на вагову платформу. Як тільки з’явиться вага більше 300кг, шлагбаум на в’їзд закриється через 15сек.

Все працюватиме аналогічно вище описаному алгоритму при використанні BLE брелка, який натискають з кабіни, щоб відкрити шлагбаум чи BLE мітки, яка змонтована на автомобілі або RFID картки.

На краях платформи встановлені інфрачервоні датчики, які контролюють, щоб автомобіль правильно зупинився на платформі та не зміг виїхати чи не повністю заїхати і таким чином зменшити фактичну вагу. Тобто поки автомобіль не стане як потрібно, вага на екрані не буде відображатись.

Слід зазначити, що ідентифікація у нас відбулась, коли відкрився шлагбаум, було перевірено, що автомобіль свій і в’їзд йому дозволено. Тому далі водій знаходиться в автомобілі і чекає поки система зафіксує автоматично зважування.

На екранах вага відображається червоним кольором. Якщо зважування зафіксоване, вага на екрані загорається зеленим кольором. На виїзд горить зелений світлофор, відкривається шлагбаум на виїзд. Автомобіль покидає вагову. Коли вага стає менше 300кг, через 15сек шлагбаум зачиняється на виїзд. В зворотньому порядку механізм повністю аналогічний. Слід зазначити, що поки на вагах знаходиться об’єкт, всі зчитувачі для ідентифікації (BLE, RFID, UHF) блокуються, щоб не було хибних спрацювань.

Для кожного зважування за допомогою системи відеомоніторингу підв’язуються фотознімки кузову автомобіля, передньої та задньої частини, де видно державний номер, продукцію яку везе та інше.

вагова

вагова

вагова

вагова

автоматизована вагова

Для того щоб система правильно зафіксувала зважування, що це було брутто чи тара, достатньо в налаштуваннях автомобіля, а якщо використовується причеп, то відповідно і для причепа прописати транспортну вагу. Але навіть якщо це і не прописувати, то система гляне попередні зважування, які були по цьому автомобілю і вірно визначить по вазі, брутто чи тару.

вагова

Для використання даного механізму автоматичної фіксації зважування та визначення (брутто/тара) додана опція в налаштуванні вагових.

ваговавагова без оператора

Які є позитивні моменти в цьому рішенні:

1.Водій автомобіля не виходить для фіксації ваги чи для заїзду на вагову. Менше навантаження на водія.
2.Контроль доступу в’їзду на територію елеватору через шлагбауми. Безпека.
3.Автоматична фіксація зважування. Можливість відмовитись від оператора(вагаря). Економія на оплаті праці.
4.Контроль правильної постановки автомобіля на ваговій платформі. Не зможе покинути вагову поки не буде зафіксоване зважування. Зловживання на вазі продукції відсутні.
5.Не потрібно встановлювати та обладнувати робоче місце вагаря. Економія на оргтехніці.
6.Повна автоматизація дозволяє зменшити помилки та зловживання, які може робити людина.

Доречі UHF мітки та антени можуть бути використані для автоматичного відкривання воріт при заїзді чи виїзду з території підприємства, тракторних бригад та інше. Це дозволить не тільки зібрати дату та час коли і хто заїжджав чи виїжджав, а також і час перебування на роботі, таким чином вести облік робочого часу.

Безпека також стала важлива як ніколи. Тому знову ж таки чи є потреба в людині, яка буде писати в журнал записи та відкривати чи зачиняти ці ворота. Можливо краще покластись на автоматизацію?

UHF антени UHF антени

контроль доступу