Модуль “Якість посівів”. Обстеження посівів за допомогою мобільного додатку Агроконтроль

Посів одна з основних технологічних операцій в сільському господарстві, від якої залежить майбутній урожай та ефективність підприємства.

контроль висіву

Звичайно всі стараються купувати сучасні сівалки, які самі рахують якість посіву та максимально ефективно проводять посів фактично, але ми ж розуміємо, що багато факторів можуть впливати на кінцевий результат. Невірні налаштування, технічні поломки, різні типи грунтів, недобросовісний механізатор та багато чого іншого. Тому краще всього зробити обстеження посіву і визначити його якість та при потребі внести вчасно корективи.

Ми пропонуємо визначення якості посіву по показнику однорідності відстані висіву насіння.

якість посівуОбстеження потрібно проводити на основному посіві. Необхідно визначити рядок з якого почати обстеження і зафіксувати відстань між 10-15 рослинами або насінинами. Всі показники зафіксувати в таблиці. Повторити цю ж процедуру на інших рядках, щоб отримати приблизно 100 результатів або заповнену таблицю раніше по одній із колонок.

якість посіву

Колонка, яка заповнена повністю, визначається як основна і відображає середнє значення відстані між рослинами по полю.

якість посіву

Після збереження результату обстеження система розрахує якість посіву у % значенні та розрахує кількість рослин на гектар, а відповідно густоту посіву.

Всі результати передаються на сервер і завжди доступні для перегляду. По кожному результату відображається агроном, який робив обстеження. якість посівів

По кожному запису в таблицю фіксується координата і при перегляді звіту, відображаються маркери в полі, де фіксувався замір.

якість посівуякість висіву

Крім цього агроном повинен зробити фото місця, де було проведено обстеження і в системі по геолокації будуть відображені ці фото в полі.

якість посіву