Оновлення Агроконтроль v.1.110. Колекції транспортних засобів, фільтрація об’єктів, геозон, трирівнева вкладеність довідника кластерів.

Сьогодні хочемо анонсувати деякі зміни, які відбулись в частині роботи і користування списком об’єктів, геозон та кластерів. Це все важливо та може бути цікавим для користувачів, які мають велику кількість об’єктів (транспортних засобів), а також використовують найману техніку.

Для транспортних засобів додані додаткові сутності: актуальний/вилучений, власна/наймана. Таким чином при додаванні об’єктів або редагуванні ми можемо вказувати додактові ці параметри, щоб далі мати змогу фільтрувати за цими признаками.

агроконтроль

агроконтроль

В пункті меню “Об’єкти” (список транспортних засобів) доданий фільтр, який дозволяє фільтрувати виведення транспортних засобів. Для прикладу ми можемо вивести:

  • всі, об’єкти тільки з трекерами або без.
  • всі, власну техніку або найману.
  • всі, актуальні або вилучені.

agrocontrol

Якщо фільтр застосований, тобто відображення не по замовчуванню, то піктограма відображається синім кольором.

Крім того, що список транспорту відображається згідно фільтру, також всі селекти вибору техніки по всім модулям (заправки, агрооперації, уборка інше) відображаються згідно вашого списку. Вилучена техніка, наймана техніка, у випадку застосування відповідного фільтру, не буде показуватись для вибору при створенні нового запису.

У випадку використання найманого транспорту та завершення сезону доволі зручно застосувати фільтр і працювати з актуальним списком техніки.

Для списку об’єктів додана можливість створення колекцій та можливість передачі доступу до них іншим користувачам. Якщо підприємство має великий список техніки, яка знаходиться в різних регіонах, в деяких випадках зручно створити колекції з транспортом і надалі користуватись ними, тобто відображати список по колекціям. Для прикладу, створити колекцію техніки: перевізники, робота в полі, легковий транспорт, наймана техніка, охорона, вивезення зерна з полів та ін.. Тобто користувач створює різні колекції і потім в залежності від завдання та потреби конкретної відображає цю колекцію і працює з цим списком для моніторингу техніки. Це дозволяє більш зручно виконувати свої обов’язки та користуватись системою моніторингу в цілому.

agrocontrol

Для цього потрібно натиснути піктограму створення колекцій, потім додати нову, присвоїти ім’я, при потребі опис, обрати у вкладці об’єкти, а якщо потрібно передати доступ до відповідної колекції іншим користувачам, то їх обрати зі списку користувачів. Редагувати колекції користувачу, який їх отримав не можна. Змінювати чи вилучати, може користувач, який їх створив. Якщо колекція була передана, то в користувача який її отримав, під назвою колекції, буде вказаний користувач, що передав (створив).

Один і той же об’єкт може перебувати в любій кількості колекцій. Якщо в колекції є відмічені об’єкти для відображення на карті (моніторингу), назва цієї колекції відображається жирним шрифтом.

agrocontrol

Для геозон додана сутність (актуальний/вилучений). Таким чином для полів, які вже не є актуальними можна вказати статус вилучена.

В геозонах доданий фільтр, який дозволяє фільтрувати виведення полів (геозон) за наступними сутностями:

  • всі, актуальні або вилучені
  • всі, мають bas ідентифікатор чи не мають
  • культура
  • сорт

В адмін панелі, не актуальні (вилучені) геозони та об’єкти відображаються закресленими.

Для довідника кластерів додана можливість створювати додаткову вкладеність (дочірні елементи) у вигляді дерева. Наприклад, є організація, під неї можуть бути створені якісь додаткові підрозділи чи підприємства. На зараз передбачена можливість 3-х вкладень, тобто основна організація (наприклад, холдинг), далі підприємства (наприклад, товариства, кластера, регіони), далі виробничий підрозділ (наприклад, господарства, райони, села) Відповідно ці організації, підприємства, потім вказуються як кластер для об’єктів, геозон, модулів та інше. Також іде розмежування прав по кожному створеному підрозділу, підприємству інше.

Це все дозволяє більш зручно розмежувати права, структурувати, фільтрувати та зберігати дані.