Контроль доступу та безпека, облік робочого часу, журнал КПП

Сучасне сільське господарство, це структурована та оцифрована інформація, максимально з автоматизованими процесами, з мінімальною участю людини. Зараз ми звичайно не говоримо про роботу в полі тракторів без механізаторів, хоч їхня участь в цих роботах, враховуючи сучасну техніку, автопілоти та точне землеробство, являються мінімальними.

облік робочого часуЗвичайно, сільське господарство – це масштабний бізнес з великою кількістю людей та з великою відповідальністю. Не ефективне виконання своїх обов’язків може понести дуже серйозні збитки для бізнесу.

Робота в сільському господарстві, це в більшості випадків конкурентна заробітна плата, а тому є потреба в дисципліні робочого персоналу. Також на будь-якій території сільського господарства (тракторні бригади, елеватори, АЗС, ТОКи, склади інше) знаходяться матеріальні цінності, а тому на ці території повинен бути обмежений доступ та контроль доступу.

Звичайно всюди можемо поставити охорону, яка буде щось контролювати. Але кожному працівнику охорони потрібно платити заробітну плату. Це також людський фактор і можливі зловживання. В більшості випадків, це імітація, а не дійсно робочий механізм та вірно налаштований бізнес процес.

Ми раніше анонсували модуль облік робочого часу. Сьогодні хочемо поділитись новими рішеннями по обліку робочого часу та контролю доступу.

Для прикладу, є прохідна на територію господарства через турнікет або двері, щоб зайти чи вийти, потрібно зафіксувати час приходу/виходу через сканування обличчя на пристрої FaceID, додатково пройти контроль алкотестера.

облік робочого часу

Що цікаво, через ІоТ платформу Агроконтроль віддалено ми можемо обирати відділи чи користувачів окремо, кого ми хочемо перевірити через алкотестер.

алкотестер

алкотестер

Через пункт меню контроль доступу, ми можемо відобразити інформацію за період, хто не пройшов тест та не потрапив на роботу або в цілому всі входи та виходи.

Алкотест

алкотестер

Якщо встановлена система відеомоніторингу, то по кожній відмітці користувачів, можемо переглянути фотознімки.

відеомоніторинг

відеомоніторинг

відеомоніторинг

Як результат ми отримуємо табель робочого часу по кожному працівнику. Та можемо переглянути всі входи та виходи за будь-який період.

облік робочого часу

облік робочого часу

облік робочого часу

Для контролю доступу ми встановлюємо UHF антени біля автоматичних воріт, шлабаумів та мітки для об’єктів (трактори, автомобілі).

контроль доступу

Таким чином для заїзду чи виїзду сканується мітка, яка наклеєна на лобове скло і якщо вона прописана в Агроконтролі і дозволений заїзд чи виїзд, відриваються ворота/шлагбаум.

UHF

контроль доступу

контроль доступу

Якщо ми хочемо контролювати не тільки доступ на територію, а ще вести облік робочого часу, в такому випадку вказуємо для пристрою (контроллер)  крім опції контроль доступу, ще опцію облік робочого часу.

контроль доступу

Таким чином маючи автоматичну ідентифікацію водія, якщо працівник покине територію на транспорті це буде зафіксовано і передано в модуль облік робочого часу.

облік робочого часу

Для прикладу механізатор (водій) прийшов на роботу через прохідну, зафіксував час приходу на роботу, далі поїхав з території і по виїзду через ворота/шлагбаум система зафіксує, що він покинув територію і вже робочий час не буде фіксувати на території підприємства. Далі облік виконаної роботи фіксується по: оброблена площа, перевезена вага, пробіг та інше.

Раніше ми анонсували модуль Журнал КПП, який оцифровує повністю бізнес процес по реєстрації в’їзду та виїзду автотранспорту. Коли об’єкт (автомобіль, трактор) хоче покинути територію підприємства, або прибуває назад, охоронець за допомогою смартфона і мобільного додатку Агроконтроль фіксує ці події. Якщо підприємство використовує qr-code на техніці або на rfid картках, тоді він сканується і всі дані заповнюються автоматично.

Якщо транспорт покидає територію підприємства (тракторна бригада), система підказує охоронцю чи працює навігація (GPS трекер) та чи є наряд на роботу, відповідно, якщо не працює GPS трекер, інженер повинен виправити це, якщо немає наряду, то можливо не варто випускати техніку.

контроль доступу

Крім цього при потребі робляться фото вантажу, автомобіля, документів та інше. Таким чином це підтвердження того, що дійсно це був цей транспорт, цей вантаж і т.д.

Але якщо ми говорим про максимальну автоматизацію, то у випадку, якщо є автоматичні ворота або шлагбаум, які відкриваються по UHF мітці, ці записи в журналі КПП можуть створюватись автоматично або якщо потрібний охоронець, то він просто візує ці дані. Для цього ставимо опцію для мітки транспортного засобу, щоб запис по виїзду чи заїду створювався автоматично без участі людини.

контроль доступу

У вкладці пристрої ідентифікації вказуємо КПП, через які дозволено виїзд чи заїзд.

контроль доступу

У web версії дані збираються про всі спрацювання воріт/шлагбауму. Є можливість відфільтрувати інформацію по будь-якій сутності. Ще важливо зазначити, що цифрова інформація з резервними копіями в захищеному сховищі, однозначно переважає інформацію, яка створена ручними записами в паперовому журналі, який може втратитись.

контроль доступу

Дисципліна та робота на результат приходить до кожного, якщо є бачення, що поряд з ним порядок, а не безлад, якщо є чітке розуміння правил, чесність, можливість розвитку.

Не потрібно боятись інвестувати в автоматизацію, бо це є перспектива, ефективність,  крок по переду перед сусідом.

Ми пропонуємо рішення, які дійсно приносять результат та ефективність, а не просто додаткову галочку, що у вас це є. Ми пропонуємо тільки робочі рішення, які отримали позитивні відгуки та використовуються не один рік нашими клієнтами.