Оновлення Агроконтроль 1.103. Довідник GPS трекерів, історія переміщень, рух продукції на ваговій по картці, зміни по відеомоніторингу

Доданий новий довідник GPS трекерів. На зараз в об’єктах немає можливості вказувати ІМЕІ трекера та номер телефону. Ви повинні вибрати для об’єкту ІМЕІ зі списку довідника. Після прив’язки система відобразить з довідника крім ІМЕІ, модель GPS трекера та номер sim карти. Тому всі нові підключення об’єктів на ІоТ платформу Агроконтроль, потрібно виконувати через довідник. Додавати GPS трекер в довідник, а потім для нового об’єкту вибирати IMEI (GPS трекер).

агроконтроль

Для довідника GPS трекерів потрібно надати доступи для користувачів через адмін панель. Після додавання цього функціоналу система не надавала автоматично доступ до цього довідника, так як до нього повинно мати доступ обмежене коло осіб (адміністратори, інженери). Тому потрібно до цього пункту довідника додати доступи самостійно через адмін панель.

GPS трекерGPS трекер

В довіднику зліва в панелі відображається весь список GPS трекерів (ІМЕІ) та номера телефонів,  якщо є прив’язка до об’єкту, то відображається назва його. Тут можемо створювати групи та групувати трекери. В налаштуваннях є можливість редагувати, призначати об’єкт, кластер та ін. і переглядати історію переміщення або вилучати трекер.

В dashboard по блокам (модель трекера, стан, інше) відображається актуальна інформація по GPS трекерам: кількість в розрізі моделей, стан (встановлений на транспорті, на складі, в ремонтрі чи списаний). GPS трекера по яким не вказаний номер sim карти, кластер. Ми можемо перейти по будь-якому меню блоку і відобразиться список цих трекерів з вибраним станом чи моделями.

agrocontrol

Так як в довідник всі дані мігрували з об’єктів, то потрібно прибрати об’єкти в довіднику, які раніше додавались як віртуальні (для карток на отримання пального, зважування та інше). Тобто в довіднику повинні залишитись тільки реальні GPS трекери для зручності роботи.

Коли вилучається GPS трекер з довідника або прибираємо прив’язку транспортного засобу з довідника чи затираємо ІМЕІ(трекер) при редагуванні ТС в об’єктах, цей транспортний засіб відображається з прозорими піктограмами статусів.

GPS трекер

Всі дії з GPS трекерами в довіднику (монтаж, демонтаж, списання, переміщення на склад) фіксуються в історії. Також ця інформація фіксується, якщо ми в об’єктах прив’язуємо чи відв’язуємо ІМЕІ від транспортного засобу. Якщо ІМЕІ знімаємо з об’єкту, то трекер автоматично переміщується на склад. Якщо вказуємо, то статус зі складу переводиться в статус на транспортні. Також ми можемо фіксувати статуси “в ремонті”, “списаний”.

GPS трекер

GPS трекер

GPS трекер

За допомогою цього довідника тепер зручно вести облік та проводити інвентаризацію GPS трекерів. Відразу зрозуміло, які трекери списані, скільки в ремонті, скільки на складі. Швидко можемо знімати та назначати на техніку. Зберігається вся історія переміщення.

В модулі Вагова/Елеватор при додаванні картки, відображається додаткова вкладка “Рух”. Таким чином, якщо потрібно щоб система автоматично прописувала тип руху після зважування для цих карток потрібно прописати рух. Наприклад: зі складу на продаж, зі складу на сушку, з сушки на склад і так далі.

агроконтроль

агроконтроль

Для прикладу, з вечора чи зранку ми розуміємо, що будемо робити з продукцією і як її переміщати. Видаємо картки для транспорту, який буде задіяний в цій роботі, ці картки призначаємо в системі на цю техніку і прописуємо рух. Також ви можете змінювати рух кожного дня, вже по існуючим і доданим карткам в системі.

агроконтроль

Тобто на один автомобіль можна призначити безліч карток з різним типом руху продукції. Що важливо, то для кожного зважування, тара буде підставлятись чи знаходитись саме по номеру картки, а не автомобілю.

Це все дає можливість мати актуальні залишки по кожному складу, де розміщається продукція, а також вірну статистику по кожному типу руху.

автоматизація

У звіт урожайність додана інформація по площі обробітку поля, згідно модуля уборка, а також блок з інформацією за зміну по модулю уборка (площа обробітку, валовий збір, урожайність, вигрузки на доставці). Дата звіту обирається, щоб вивести інформацію по урожайності за відповідну зміну.

урожайність

В звіт зважування по господарству додана колонка “Геозона”. При зважуванні продукції, яка приїхала з поля, буде виводиться назва поля. Також у звіт додана можливість фільтрації данних по водію.

вагова

В меню об’єкти в налаштуваннях доданий новий пункт меню “клонувати”. Це дає можливість створити новий об’єкт на основі існуючого. Ми розуміємо, що дуже багато транспорту (комбайни, вантажний транспорт) наймається на період збирання врожаю. Додавати нові об’єкти і прописувати всі датчики, налаштування, забирають багато часу. Тому можемо застосувати цей інструмент, відкриється вікно для створення нового об’єкту, де вже будуть прописані всі датчики та налаштування, потрібно вказати тільки нову назву для об’єкту.

GPS

В датчиках для об’єкту додана можливість імпорту датчиків від іншого транспортного засобу. Таким чином немає потреби постійно вручну прописувати датчики, можна імпортувати.

GPS

В модулі “Відеомоніторинг” змінена логіка відображення данних, збільшено відображення превью фото, а також додана можливість перейменування об’єкту, на якому встановлено систему відеомоніторигу, так як доволі часто обладнання переміщується від одного об’єкту до іншого. Також додані вкладки для перегляду даних фотознімків з файлового серверу та онлайн трансляції.

відеомоніторингвідеомоніторинг

У модулі “Заправки” можуть бути підключені термінали до контролерів чи лічильників АЗС, які видають певну кількість імпульсів на один літр. Наприклад, 50,100 імпульсів на літр. У такому разі кожну заправку буде відображено з двома знаками після коми. У системі передбачено налаштування для округлення таких значень у ціле число при потребі.

В заправках додана можливість візування інформації по кожній заправці, а також ця ознака додана в метод API. Наприклад, Ви отримуєте по API в сторонні облікові системи інформацію по отриманню пального транспортними засобами і хочете забрати тільки перевірену і завізовану інформацію відповідальною особою. При наведенні на піктограму візування, буде відображено дату та час, ФІО користувача, який візував заправку.

контроль палива

В звіт контроль заправок додані додатково колонки розбіжності не тільки у %, а також у літрах між заправленим пальним та використаним (ДВП, CAN). А також між заправленим по АЗС і ДУТ.

контроль заправок

Для звіту по легковому/вантажному транспорту додані налаштування (прозорість, товщина) по відображенню треку на карті. Були нарікання, що трек погано видно на карті, тому цими налаштуваннями можна зробити відображення треку більш чітким на карті.

агроконтрольагроконтроль

В нарядах по модулю Агрооперації додані підсумки  по відображенню даних, оброблених площ, витраченому пальному по план/факту згідно фільтру.  Також доданий експорт даних в xlsx.

агрооперації

Для типу транспортних засобів “Трактор”, “Перевантажувач” також додана опція використовувати в модулі онлайн доставка. Ми розуміємо, що перевозити урожай з полів може не тільки вантажний транспорт.

агроконтроль

Додане налаштування, яке дозволяє змінювати розмір кружків (контрольних точок) на треках та стрілок напрямку руху.

agrocontrolagrocontrol

 

В установках по пальному додана опція відображати на графіку не валідні дані від датчика рівня пального. Якщо застосувати цю опцію, то на графіку будуть відображені дані від датчика, коли він перестає працювати або після відключення маси, якщо трекер не запам’ятовує останнє валідне значення. Це може бути потрібно для аналітиків по контролю палива чи інженерів.

контроль палива

В установках на головній додана опція дозволити перерахунок урожайності на закритій сівозміні, при появі нових зважувань. Бувають випадки, коли поле вже зібрано і зерновози повезли на елеватор продукцію, але є черга для вивантаження і можуть ще стояти кілька днів завантажені.

Агрооперація збирання врожаю закривається, бо поле закрите, ставиться дата збирання автоматично, та рахується врожайність, а зерновози ще не всі приїхали на вагову. Тому якщо застосувати цю опцію, при появі нових зважувань з цього поля, урожайність буде перерахована навіть при тому, що стоїть дата збирання і урожайність була раніше порахована.

урожайність

Нажаль GPS обладнання не завжди коректно працює і може відправляти не валідні координати (простріли). Для цього передбачена опція, яка фільтрує цю інформацію та забезпечує коректну побудову треку.

GPS трекер