Оновлення мобільного додатку Агроконтроль v.1.22. Зміни в модулі онлайн доставка на елеватор. Сканування QR-коду зерновозів, пломб. Контроль переміщення зерновозів під час збирання врожаю

Про систему свій-чужий всі добре знають. Кожен старається якимось чином її використовувати в своєму господарстві, але в залежності від кваліфікації підлеглих, можливостей самого підприємства, а також використання рішень, які імітують ці можливості, кінцеве рішення і результат може бути зовсім не таким як очікуєш.

свій-чужий

Звичайно всі хочуть забезпечити збереження врожаю від зловживать, крадіжок. Якщо буде зсипання продукції, вивантаження в чужий автомобіль чи буде загублено зерновоз, це серйозні збитки для керівника чи власника бізнесу. На фоні крадіжки каністри дизельного палива, це більш серйозні втрати.

Тому перед впровадженням потрібно вивчити всі процеси конкретного господарства і прописати дорожню карту. Хтось більше довіряє підлеглим, хтось хоче покластись на часткову автоматизацію, комусь потрібна повна автоматизація.

Найголовніше, що для кожного випадку Агроконтроль може запропонувати рішення. Наша політика не нав’язати свої і зламати існуючі напрацювання у підприємстві, ми хочемо покращити, оптимізувати і надати конкретний результат.

Тому ділимось додатковими рішеннями і напрацюваннями для системи свій-чужий і в цілому для контроля та безпеки процесу збиранню врожаю.

Ми розуміємо, що для збирання врожаю може залучатись орендна техніка, іноді це може бути зовсім нова техніка, деякі підприємства взагалі можуть не мати своїх комбайнів, відповідно, обладнати комбайни системою свій-чужий складно. Крім цього не виключені збої в роботі обладнання, вивантаження через аварійну кнопку. Це все впливає на кінцевий результат відстеження зерновозів, вивантажень, урожайності в цілому.

Тому для таких ситуацій в модулі онлайн доставка в web версії та мобільному додатку з’явились додаткові вкладки: в поле, вивантаження, з поля.

свій-чужийконтроль врожаю

Служба безпеки чи польова охорона знаходиться в полі і за допомогою мобільного додатку Агроконтроль створює записи, коли зерновоз хоче заїхати в поле для отримання продукції від комбайнів, а також коли покидає поле і прямує на елеватор. В місці де відбуваються ці події, у випадку поганого покриття GSM, може бути розгорнутий стаціонарний пункт, наприклад за допомогою Starlink, щоб отримувати стабільний інтернет.

starlinkконтроль врожаю

Коли автомобіль хоче заїхати в поле, служба безпеки сканує QR-код цього зерновозу через пункт меню “В поле”. Він може бути наклеєний на автомобіль або знаходитись на картці водія. Попередньо в QR-код вшито інформація про транспортний засіб (назва, державний номер автомобіля, водій, причіп, у випадку використання). Якщо через код передається тільки id транспортного засобу, тоді вся додаткова інформація буде взята вже з системи Агроконтроль. Для більшого захисту, можна використовувати RFID картки типу NFC, де буде зчитана інформація про водія та транспортний засіб.

Таким чином не потрібно це все вносити руками, що може забрати багато часу. Зчитування та автоматичне внесення інформації, дозволяє мінімізувати помилки людей, які можуть бути допущені навіть не спеціально. Крім цього невідомий зерновоз не зможе потрапити в поле, так як QR-код видається чи клеїться тільки тим автомобілям, яким дозволено приймати участь в збиранні врожаю.

контроль врожаю

В полі знаходиться агроном і за допомогою мобільного додатку Агроконтроль та термопринтера фіксує вивантаження від комбайнів в зерновоз. До речі для фіксації цих подій інтернет не потрібний, все виконується в офлайн режимі.

Також існує можливість запису інформації про вигрузки в RFID картку (NFC) водія. Тобто агроном за допомогою мобільного додатку Агроконтроль записує інформацію про вигрузки на картку водія зерновозу. Таким чином можна відмовитись від використання термопринтерів агрономами, так як друк інформації про вивантаження не є обов’язковим.

Сканується QR-код зерновоза, аналогічно як це відбувалось, коли запускали зерновоз в поле. Додатково вказується поле і % заповнення зерновоза. Поле визначається автоматично системою, єдине потрібно змінити % заповнення, якщо зерновоз не повністю завантажився в даному полі. Далі друкується інформація по цій вигрузці на термопринтері.

У випадку використання NFC карт, ця вся інформація записується на картку і потім вилучається з картки, коли служба безпеки друкує тимчасову ТТН і зерновоз покидає поле.

контроль вигрузокелектронна ТТН

електронна ТТН

В цьому документі крім даних, ще створюється QR-код з усією інформацією по вивантаженню.

Коли зерновоз планує покидати поле, він його покидає через той самий пункт, де його запускали. Водій передає службі безпеки інформацію по всім вигрузкам, які фіксував агроном в полі і друкував на термопринтері.

Служба безпеки через пункт меню “з поля”, сканує QR-коди вивантажень від комбайнів, які передає водійпломба зерновозу. Якщо зерновоз тентований, то скануються QR-коди пломб, якими автомобіль опломбований.

Якщо використовується NFC картка, то інформація про вигрузки зчитується з неї, після друку ТТН інформація про ці вигрузки з картки вилучається.

Крім цього вказується куди прямує зерновоз, на який пункт розвантаження (елеватор), вказується орієнтовна вага продукції. Слід зазначити, що сканувати QR-код зерновозу чи вказувати вручну транспортний засіб, немає потреби, так як він автоматично визначається та підставляється при скануванні вивантажень.

електронна ТТН

Далі зберігається інформація та друкується ТТН на термопринтері, видається водію зерновозу. В цьому документі, вказано габарити транспортного засобу, транспортна вага, орієнтовна вага продукції, куди прямує, з яких полів та який %, культура.

електронна ТТН

Якщо агроном в полі не зафіксував вивантаження в цей зерновоз, служба безпеки може їх створити самостійно при виїзду зерновоза з поля.

Коли зерновоз рухається в пункт розвантаження працюють різноманітні тривоги та контроль. Контроль стабільної передачі даних від GPS трекера, контроль зовнішньої напруги на GPS трекері, контроль зупинок. Всі ці повідомлення можуть приходити в Telegram, email, sms або у вигляді push повідомлень в мобільний додаток.

агроконтроль

Коли зерновоз прибуває в пункт призначення, в нього сканують QR-код тимчасової ТТН з поля, де зчитується вся потрібна інформація (культура, з яких полів, % заповнення, орієнтовна вага) Зчитуються та перевіряються пломби, з якими покидав поле, та з якими приїхав на елеватор. Фіксується фактична вага.

електронна ТТН

Друкується ТТН з пробігом від першого завантаження, вагою, часом прибуття для розвантаження, час покидання елеватору.

електронна ТТН

В кінці доби, можна перевірити та співставити, чи всі автомобілі, які заїжджали в поле, так само його покинули і відповідно прибули в пункт розвантаження. Коли покидає зерновоз поле, служба безпеки вказує орієнтовну вагу автомобіля, що може бути перевірено з вагою фактичною на елеваторі.

По кожній ходці автомобіля, система автоматично розраховує відстань перевезення. Тут може бути серйозна економія, так як багато хто використовує норми, які завищені.

Крім цього по кожній події, фіксуються координати і зашиваються в QR-код. Де саме автомобіль заїхав в поле, де саме отримував вигрузки в полі, де саме покинув поле.

В web версії додані налаштування у вкладку “онлайн доставка”. Якщо не може визначитись у служби безпеки чи агнонома геолокація, при активній опції у web, він не зможе створити запис у мобільному додатку (в поле, вивантаження, с поля).

Якщо GPS трекер зерновоза не передає дані, для прикладу 10хв., то йому не зможуть надрукувати ТТН в полі і він не зможе покинути поле.

онлайн доставка