Модуль “Напрямки руху”. Визначення найоптимальнішого напрямку руху техніки при обробітку ґрунту. Економія часу та використання пального

Всі продають рішення різного характеру, деякі з них ефективні, деякі не дуже, щось може показати свою окупність через певний час, але нажаль аграрій не завжди може прорахувати, коли його інвестиція повернеться, тому що її не можна пощупати відразу.

Крім цього впровадження будь-яких рішень, навіть і дуже дієвих потребують кваліфікованого персоналу на місцях та бажання проводити зміни.

Сьогодні хотілось би поговорити про економію та ефективність, яку можна відразу побачити і оцінити. Не завуальовано з перспективою на кілька років вперед, що колись це принесе ефективність та покаже свою економію та окупність, яку фактично неможливо порахувати. Про рішення, які показують економію на поверхні з першого дня використання.

Крім цього, це рішення не потребує думати та витрачати час, це не про зливи чи крадіжки, від яких вже всі стомились. Для цього не потрібно мати якісь знання чи тримати додатковий персонал.

Чи хтось задумувався, скільки техніка витрачає часу та пального на розворотах? Час та пальне, завжди були та будуть одними з основних показників в сільському господарстві.

Анонсуємо новий модуль “Напрямки руху”. Дозволяє визначити автоматично за допомогою ІоТ платформи Агроконтроль найоптимальніший напрямок руху техніки при обробітку ґрунту, в залежності від контуру поля, щоб було якомога менше розворотів техніки на краях поля. А відповідно зекономлений час та використання пального.

Перед кожним розворотом, техніка починає повільніше рухатись, що може впливати на якість виконання технологічних операцій посіву, збирання врожаю чи хімічної обробки.

Для створення обрахунку необхідно обрати поле, вказати ширину захвату при обробітку, кількість проходів по контуру поля та натиснути розрахувати. Система порахує оптимальний напрямок, кількість проходів та довжину проходів. Нижче графік та бігунок який дозволяє зручно змінювати напрямок та в онлайні бачити як змінюється кількість та довжина проходів.

Візьмемо кілька реальних прикладів. Працювало два трактори, виконувалась технологічна операція культивація.

напрямки руху

Створюємо завдання системі, щоб порахувала оптимальний напрямок обробітку грунту. Вказали ширину захвата, кількість проходів по контуру. Система показала оптимальний напрямок руху під кутом 106 градусів (48 проходів, довжина проходів 126,20км)

Можемо відобразити одночасно як техніка працювала та оптимальний напрямок для мінімізації витрат.

 

За допомогою бігунка визначаємо напрямок, по якому техніка проводила обробіток грунту.
Відображаємо напрямок руху(біла лінія) згідно руху техніки фактично.
І бачимо, що при такому напрямку обробітку було зроблено технікою 175 проходів (розворотів) та загальна довжина проходів становить 132,01км. Якщо порівняти з оптимальним напрямком, то різниця становить 127 додаткових розворотів та 5,81км додаткових. Якщо взяти кількість робіт, які проводяться в полі та взагалі весь земельний банк підприємства, то не складно порахувати, яка економія на поверхні і як легко її отримати.

Результат обрахунків найоптимальнішого напрямку руху, можна експортувати та потім завантажувати в дисплеї техніки для точного землеробства, щоб механізатор бачив звідки починати йому обробіток та в якому напрямку.

напрямок руху