Оновлення Агроконтроль 1.106. Інтеграція з метеостанціями Davis, зміни в модулі Зарплата та довіднику розцінки(норми). Перевірка наряду та роботи GPS трекера в модулі Журнал КПП, підтримка QR-кодів ТС та контрольних пломб.

Деякі підприємства застосовують різного методу заохочення механізаторів і в залежності від об’ємів виконаної роботи розраховують заробітну плату по різним розцінкам. Тобто працюєш більше і розцінка твоєї роботи буде більша.

Тому для цього в довіднику розцінки(норми) та модулі зарплата додана логіка розрахунків заробітної плати в залежності від виробітку. Ми вказуємо в розцінці виробіток(до), для прикладу до 50га на добу, це одна розцінка, до 100га на добу, вже інша і так далі. Система перевіряє обсяг виконаної роботи механізатором і в залежності від вказаних в довіднику розцінок застосовує їх при розрахунку заробітної плати.

розцінки(норми)
шляховий лист
Також в довіднику розцінки(норми) додана можливість копіювати раніше створену розцінку, це полегшує додавання інформації користувачу у випадку мінімальних змін з попередньо доданої інформації. Зліва в панелі додане групування по типу робіт та додаткове виведення інформації з довідника.

шляховий лист

В модулі зарплата (зарплатна відомість) додана колонка кількість змін у вибраному періоді та можливість експорту інформації в ексель.

зарплатна відомість

В налаштуваннях об’єкту додані опції норма середніх витрат на 100км та тип робіт по замовчуванню. Багато об’єктів (вантажний транспорт, автобуси, легковий транспорт, спецтранспорт) не мають можливості втановити датчики контролю пального чи підключити CAN або це фінансово недоцільно. Також транспорт може виконувати постійно одну і ту ж роботу, по якій потрібно нараховувати заробітну плату. Наприклад автобуси займаються розвозкою людей на роботу та з роботи, вантажівки перевезеннями вантажів і потрібно це розділяти по видам робіт, бо кожна робота має свою розцінку. норма палива

Тому якщо вказати тип робіт та норму витрат палива, при цьому не встановлені датчики контролю палива, а також немає автоматичної ідентифікації причіпного агрегату, а відповідно і тип робіт не визначений, то система буде на основі вказаних показників автоматично розраховувати витрати палива та вказувати тип робіт в роботі машин (модуля Агрооперації).

робота машин

Це в свою чергу дає можливість згідно розцінки(норми) нарахувати заробітну плату водію за виконану роботу.

заробітна плата

В модулі Журнал КПП при виїзду/заїзду автотранспорту додана можливість перевірки чи працює GPS трекер у автомобіля та чи створений наряд для цього автомобіля. Також додана підтримка зчитування QR-кодів транспортних засобів, якщо вони використовуються в господарстві та штрих кодів пломб.

GPS

 

На сервері також додане відображення інформації по статусу наряду та GPS трекера, при створенні запису з мобільного додаткужурнал КПП

Таким чином охоронець відразу бачить чи працює GPS трекер автомобіля та чи створений наряд для нього і може не випустити автомобіль

Доданий звіт “План агрооперацій“, дозволяє відобразити заплановані агрооперації на сезон в розрізі культур, типів робіт, масивів.

план агрооперацій

В звіті по паливу додане детальне відображення інформації по витраті пального у випадку використання різних датчиків контролю пального. Для прикладу на тракторі встановлено витратомір, підключено CAN шину та встановлений датчик рівня пального чи інформація по рівню зчитується з CAN шини. В такому випадку ми можемо відразу перевірити в одному звіті всі показники.

контроль палива

В довіднику водіїв, додане поле для введення інформації по посвідченню водія з подальшим відображенням.

агроконтроль

В модулі Вагова, Заправки, Уборка в довідниках карток(міток), відображення інформації зроблено у вигляді дерева з врахуванням папок в об’єктах.

Агроконтроль
В модулі Уборка додано виведення статусу картки. Якщо вказано, що картка завжди активна(не враховується чи працює GPS трекер автомобіля, який забирає продукцію та не вилучається його картка з обладнання комбайну).

уборка

 

В системі додана можливість інтеграції данних з метеостанцій Davis, якщо такі встановлені в господарстві.davisметео

 

 

Для роботи з модулем аналізи грунту доданий новий тип датчика забора проби грунту. Фіксується місце уколу пробовідбірником.
аналізи грунтуЗвіт по глибині обробки, опис цього рішення можете почитати в окремій статті.