Оновлення Агроконтроль 1.108. Групове редагування технологічної карти, зміни для шляхового листа та заробітної плати

В модулі “Агрооперації” є можливість створення технологічних карт та групове планування. Але часто буває так, що плани потрібно змінити або взагалі вилучити частково якісь дані. Наприклад, необхідно змістити дати для виконання певної технологічної операції. Планували один матеріал, а він зараз недоступний і потрібно замінити на інший або змінилась норма внесення.

Для таких випадків додали можливість не тільки групового додавання інформації, а також її групове вилучення чи редагування.

агрооперації
Для редагування плану, ми натискаємо піктограму олівець, вказуємо період, тип технологічної операції та поля. Потім натискаємо завантажити дані, система шукає в цьому періоді агрооперації заплановані і завантажує їх.

агрооперації

Далі при потребі можна перейти у вкладку матеріали і також їх завантажити. Після цього внести необхідні корегування по датам чи по матеріалам та зберегти.

контроль ТМЦ

Якщо необхідно вилучити план, потрібно натиснути піктограму корзинка, обрати тип технологічної операції та поля.

агрооперації

Після застосування змін чи вилучення, система відобразить у вікні результат цих дій.

агрооперації

В модуль “Співробітники” для детального табелю додані колонки відпрацьовано днів та відпрацьовано годин всього. Також ця інформація відображається і для зведеного табеля робочого часу.

табель робочого часу

 

В модулі ТМЦ, в накладних та руху матеріалів, додана додаткова дата зміни. Це дозволяє вказувати при видачі матеріалу дату, в якій зміні цей матеріал повинен бути використаний. Це дає можливість чітко визначати залишки по складу агронома по дням.

облік ТМЦ
Для довідника розцінки(норми) додана кластеризація та можливість прив’язки безпосередньо полів до розцінок. Це дозволяє більш гнучко налаштовувати та нараховувати заробітну плату. Вартість робіт може відрізнятись від регіону та навіть від поля.

розцінкишляховий лист

Для шляхового листа в модулі “Зарплата” додані колонки (звідки, куди), які дозволяють додатково вносити маршрут руху, це актуально для автопарку.

В модулі “Зарплата” в шляховому листі додані вкладки (робота машин, дані від агронома/інженера, заправки, вагова, додаткові роботи). Якщо ми обрали працівника та дату для розрахунку заробітної плати, то якщо в цю дату будуть зафіксовані якісь події (роботи) по цьому працівнику, то вони будуть відображені у відповідній вкладці. Це дозволяє відразу в єдиному вікні перевірити правильність нарахування заробітної плати.

шляховий лист

робота машин

Ми розвовідали раніше, як відбувається нарахування заробітної плати в залежності від виробітку і як застосовуються різні розцінки для нарахування. Це описано в окремій статті. Крім цього бувають випадки, коли агроном працює з різними групами (бригадами) техніки і виконує якісь роботи, в такому випадку йому треба нарахувати заробітну плату середню по виду робіт, а не в розрізі кожної техніки. Для цього передбачена опція середнє по виду робіт, коли вказується основна технологічна операція, згідно якої розраховується заробітна плата за додаткову роботу. Тоді оброблені гектари по основній технологічній операції додаються та діляться на кількість техніки, а відповідно на цей об’єм робіт агроному нараховується заробітна плата.

Для заправок, які дозволяють видачу палива по будь-якій картці, додані налаштування, для обробки та відображення цієї інформації, якщо картка не додана в систему і по замовчуванню вказується об’єкт, на який будуть лягати ці заправки, а також номер картки, по якій відбулась заправка, буде записуватись в поле коментар.

АЗС

Користувачу, який обрав не повний пакет послуг, надана можливість також надавати права доступу в мобільний додаток Агроконтроль через адмін панель.

Більшість користувачів створюють власні довідники культур, не користуючись дефолтними довідниками. Для того, щоб працював модуль прогнозування врожайності, потрібно в системі зв’язти культуру власну (новостворену) з дефолтною.

прогнозування врожайності