Оновлення ІоТ платформи Агроконтроль v.1.111. Заборона списання ТМЦ в мінус, мотогодини, тонокілометри, простої техніки

Як ви знаєте в Агроконтролі присутній мобільний агроном, який дозволяє в офлайн режимі проводити списання матеріалів (ТМЦ) в полі. Це дуже дієвий механізм, для зручного ведення обліку та контролю ТМЦ, а також облікувати витратну частину і отримувати економіку затрат на поле, культуру, підприємство.

Ми знаємо, що в сільському господарстві іноді може бути невеличкий хаос, а тому не завжди приходи чи переміщення можуть вчасно або в хронології відбуватись. Тобто агроном забув зробити візування матеріалу по накладній, ТМЦ поїхало в поле, але комірник не виписав накладну і багато інших причин. А тому була можливість списання матеріалів в мінус. Але тут є невеликий недолік в цій схемі роботи. Якщо агроном списав матеріал, якого в нього немає на складі, то відповідно нема розуміння яка ціна його, а це може вплинути на облік затрат.

Тому в цій частині ми додали опцію на web версії для мобільного додатку, щоб агрономи не могли списувати ТМЦ в мінус, тобто якщо на їхньому віртуальному складі немає матеріалу, то списувати вони його не можуть. Це дозволяє бізнес процес налаштувати максимально чітко і мінімізувати помилки.

контроль ТМЦ

Додано відображення залишків матеріалу до списаня та після, у факті використання, модуля ТМЦ в мобільному додатку. Це більш інформативно для агронома та мінімізує його помилки.

мобільний агроном

Доданий датчик абсолютних мотогодин. Зараз в 95% випадків при підключенні CAN (бортовий комп’ютер), крім витрат, рівня палива, обертів двигуна, навантаження і т.д., вичитуються показник абсолютних мотогодин. Це дуже важливий показник і всі з цим погодяться. Це не тільки облік і контроль за ТО, а це також вірні обрахунки для заробітної плати.

мотогодини
Доданий звіт поточні мотогодини. Який виводить списком всю техніку та згідно останніх даних від трекера і бортового комп’ютера показники мотогодин. Відповідно ви можете налаштувати на контроль датчика чи параметра сповіщення про необхідність проведення технічного обслуговування техніки або попередження. Повідомлення звичайно можуть приходити в Telegram, email, браузер чи sms.

мотогодини

мотогодини

мотогодини

Додались дві нові ставки: тонокілометри, за годину* для модуля зарплата, а саме довідник розцінки (норми). Тонокілометри, дозволяють нараховувати заробітну плату водіям в залежності від ваги перевезеного вантажу та відстані на яку возив. Ставка за годину*, дозволяє рахувати саме час роботи техніки, наприклад коли в русі або в роботі (коли працює двигун).

розцінки

Якщо оплата за роботу фіксується по RFID карткам, тобто коли був ідентифікований водій, тут можливі зловживання, так як картку можуть не витягти, залишити в тракторі. Тому ви маєте можливість платити тільки, наприклад, за час коли техніка була в русі або за інтервал часу (роботи) між першим та останнім рухом або роботою двигуна. Також можна задати для цієї розцінки різні ставки, наприклад, коли рухається транспорт, ставка 10, якщо техніка стоїть ставка іде 5.

зарплата

 

Додалось налаштування для розрахунку простоїв техніки у вкладці параметри транспортного засобу. Дозволяє розраховувати простої техніки та вказувати причину простою. 

Простій розраховується в модулі планшет механізатора згідно налаштування часу допустимої стоянки в параметрах транспортного засобу.

простої техніки

Якщо опція включена, то простої розраховуються автоматично, але простої можна розрахувати і вручну за будь-який попередній період. Також по замовчуванню простої розраховуються тільки за період коли RFID картка стояла в зчитувачі.

простої техніки

простої техніки

Простої техніки можуть бути передані через мобільний додаток механізатором* (планується), а також розраховані по даним від GPS трекера. Таким чином перевірена інформація механізатора. До кожного простою механізатор вказує причину простою. Попереднь заповнюється довідник простоїв. По простоям техніки причину також може вказати агроном, який є відповідальним по наряду на цю техніку.

простої техніки

В планшеті механізатора (мобільний додаток), а саме вкладка шляховий лист, додані кнопки старт, фініш та прибрана перевірка на подачу інформації не більше ніж за одну добу. Наприклад, якщо рейс вантажного транспорту з типом робіт перевезення продукції в порт виконується не одну зміну, то водій вказує старт, вибирає тип робіт і коли закінчує цю роботу через 1-2 дні натискає фініш. Якщо створений новий старт, попередній закриється датою нового старту.

Тобто подача інформації максимально спрощена. Згідно цих даних в роботі машин модуля агрооперації автоматично перераховується інформація. Будь-які дані можуть бути передані і за попередні періоди, робота машин також буде перерахована згідно поданих даних. Піктограма планшета вказує, що робота машин порахована на основі даних з модуля планшета механізатора.

агроконтроль

Про зміни в модулі облік робочого часу, журнал КПП можете ознайомитись в цій статті.