Оновлення Агроконтроль 1.107. Аналітика по модулю ТМЦ, сума активних та ефективних температур по метео, зміни по Онлайн доставці, АЗС. Алкотестер для модуля облік робочого часу

Для модуля Облік робочого часу (працівники) розроблений контроллер для можливості роботи з алкотестером та пристроями FaceID. Таким чином є можливість переверяти працівників не тільки на рахунок відпрацьованих годин (прихід на роботу, перерви, вихід з роботи), а також перевіряти на предмет вживання алкогольних напоїв, робити тест при вході на роботу і при завершенні робочого дня. Якщо буде виявлено вміст алкоголю в організмі, то працівнику не буде дозволений вхід на роботу через турнікет чи двері, які будуть заблоковані.

алкотестер

В пристроях ідентифікації ми можемо вказувати, по яким працівникам ми хочемо проводити тест на алкоголь. Тобто ми можемо вибірково перевіряти, по відділам і не кожного дня та не всіх одночасно.

алкотестер

В контролі доступу відображається вся інформація який статус алкотесту був зафіксований та можемо відфільтрувати дані.

алкотестер

В модулі Онлайн доставка на елеватор додана логіка автоматичного визначення маршруту руху зерновозів і контроль їх переміщення по цим маршрутам (зупинки, відхилення, відключення GPS трекера та ін.), для цього необхідно в модулі Вагова, в редагуванні господарства (елеватора) у вкладці маршрути доставки обрати зарані створені маршрути, по яким зерновози будуть доставляти продукції з полів на цей Елеватор. Для елеватору, також вказуються поля, з яких буде прямувати продукція, тому коли зерновоз покидає поле, система підставляє елеватор, а відповідно і автоматично визначається маршрут для контролю руху, саме з продукцією.

контроль урожаю

В модулі Уборка додана колонка, яка відображає орієнтовно оброблені гектари комбайном по кожному вивантаженню в зерновоз. Це додатковий інструмент для аналітики та аналізу зон урожайності та зловживань.

контроль урожаю

Доданий звіт доставка зерна на вагову(елеватор) по транспортних засобах. Дозволяє в розрізі зерновозів за період отримати загальний пробіг, кількість ходок, вага (нетто) перевезеного вантажу та час доставки вантажу. Додаткову фільтрацію можемо задати (елеватор, культура, поле). Таким чином розрахунки з найманим транспортом на період збирання урожаю, а також заробітна плата по своїм автомобілям, виконується повністю автоматично.

контроль зерновозів

Модуль ТМЦ, при створенні нового руху матеріалу (переміщення на агронома, переміщення між складами та інше), в системі додано виведення інформації по фактичному залишку на складі (до переміщення та після переміщення). Також ця опція використовується в накладних при додаванні матеріалу для переміщення. Таким чином комірнику підказується, який залишок зараз фактичний на складі і який буде після переміщення. Це зручно може бути, коли матеріал зберігається в різних одиницях і у випадку помилки вибраної одиниці, буде показаний  залишок зовсім іншого матеріалу, що дозволить на етапі переміщення виправити помилку.

контроль ТМЦ

Додані нові типи руху в модулі ТМЦ (за готівку, в рахунок з.п.). Ці проведення можуть бути потрібні, наприклад, якщо працівники Вашого підприємства купують матеріали і можна вказати в рахунок заробітної плати або за готівку, щоб вірно вести облік продажу ТМЦ

облік ТМЦ

Додана можливість створювати групи в складах по ТМЦ. Якщо багато агрономів у підприємства, то потрібно розділяти по групам віртуальні склади агронома та стаціонарні.

облік ТМЦ

В залишках модуля ТМЦ додана додаткова інформація про ТМЦ, яке перебуває в очікуванні на списання по агроопераціям, а також перебує в процесі провернення на центральний склад чи на склад агронома. Ми розуміємо, що комірник не завжди вчасно може завізувати повернення матеріалів, а також не завжди вчасно можуть бути закриті агрооперації, але потрібно мати реальні залишки з врахуванням цих подій.

контроль ТМЦ

В модулі ТМЦ додана аналітика для можливості зручного відслідковування руху матеріалів по складам (центральний, агроном). Можливість відстежувати залишки на початок зміни, отримання, списання, повернення, залишок на кінець зміни.

облік ТМЦ

Як ми знаємо, Агроконтроль пропонує списання ТМЦ різними методами (агрооперації, заправки, факт використання). Тому враховуючи, що користувач обрав для себе метод списання ТМЦ через заправки створена опція у web версії, по активації якої, заборонено в мобільному додатку Агроконтроль списувати ТМЦ через агрооперації. Крім цього, всі налаштування, які стосуються мобільного додатку винесені в окрему вкладку.

агроконтрольВ актах використання модуля ТМЦ, додано відображення інформації по списанням ТМЦ, згідно заправок.

агроконтроль

Якщо в пункті меню рух, модуля ТМЦ, обрати склад, матеріал та тип руху, то система показує підсумок згідно фільтру.

контроль ТМЦ

Доданий звіт Сума температур для модуля Метео, який відображає за період суму активних температур, суму ефективних температур та суму одиниць тепла, що накопичилися – CHU.

сума ефективних температур

Звіт по метео(зведений), додано вибір типу завантаження звіту. Календарний рік (з січня по грудень) або сезон, який зазвичай починається з вересня. Це необхідно для визначення вірно загальних опадів саме за аграрний сезон.

метео

В модулі Зарплата->зарплатна відомість, додані фільтри по вибору групи та транспортних засобів, типу робіт. В детальній інформації додані колонки по роботам, які були виконані.

зарплатна відомість

В звіт аналітика по паливу, додані підсумки. Зручно обрати вид робіт і отримати дані за будь-який період по витраті пального або по групі техніки чи в цілому по господарству.

контроль палива

В модулі Заправки в залишках резервуарів додана інформація про залишок при 15 °C. Для визначення цього показника, потрібно внести в налаштуваннях типу пального інформацію про щільність при 15 °C. Також в бочці, повинен бути встановлений спеціалізований датчик рівня пального, який фіксує об’єм.

заправкизаправки

Якщо в резервуварі встановлений датчик звичайний, який використовується для контролю пального на техніці, для відображення місцеположення об’єкту, дані з модуля АЗС ретранслюються в об’єкти. Для об’єкту доданий датчик з тарувальною таблицею. Тепер залишок по цьому датчику відображається також в стані резервуарів і не тільки при кліку на маркер об’єкту.

заправки

Якщо встановлена колонка АЗС Славутич, та використовуться два RFID зчитувача (перший для ідентифікації транспортного засобу та можливості отримання пального, а другий для ідентифікації водія). Для такого виконання апаратної частини в Агроконтролі передбачена обробка, що дозволяє чітко визначати транспортний засіб, який заправляється та водій(механізатор), який отримує пальне.

контроль палива

Для об’єкту у вкладці параметри додані налаштування по нормі витрат пального та типу робіт по замовчуванню. Це дозволяє не створювати наряди для техніки, яка виконує однотипну роботу, наприклад, перевезення людей на роботу.

агророботи

Таким чином в роботі машин буде вказаний відповідний тип робіт і згідно норми порахована витрата пального. А це в свою чергу надає можливість вірно нарахувати заробітну плану від вірного типу робіт.

шляховий лист

Для легкового транспорту як приклад можна встановити службові поїздки тип робіт по замовчуванню, якщо використовується власний автомобіль і потрібно врахувати це в оплату заробітної плати, а через смартфон та додаток Агроконтроль водій може вказати поїздку за власними цілями, щоб на цей період не списувалось пальне та не нараховувалась заробітна плата за проїзд.

В адмін панелі додана можливість надавати доступи окремо для папок, в яких знаходяться об’єкти. Це зроблено для більш зручного адміністрування доступів до транспортних засобів. Наприклад, якщо до папки немає доступу і в цю папку перемістився транспортний засіб, до якого мав доступ даний користувач, то він його не зможе бачити, поки до відповідної папки не буде наданий доступ.

агроконтрольЗараз користувач Агроконтроля може бути різний, як по кількості транспортних засобів, так і з різними потужностями робочої станції (комп’ютер). Тому, враховуючи ці деталі, додані опції для клієнта, який може корегувати відображенням даних для зручності своєї роботи.

агроконтроль