Оновлення Агроконтроль 1.104. Автоматичний розрахунок технологічних втрат та замозахоплення земель, моніторинг змін, додаткові датчики, довідник контрагентів та інше

Додані додаткові датчики: одометр та температура охолоджуючої рідини. Раніше ці датчики додавались через довільний датчик. Тепер для виведення цієї інформації створені окремі датчики, дані можемо по пробігу побачити в звітах, а в графіку обидва показника.

контроль паливаконтроль палива

датчики

При додаванні земельної ділянки в модуль “Облік земельного банку” через пошук, система автоматично створить графіку для цієї ділянки.

облік земельного банку

Додана вкладка в установках “Земельний банк“, де додана опція розрахунку технологічних втрат та самозахвату (автоматично/вручну). Таким чином доданий функціонал, який дозволяє автоматично розрахувати технологічні втрати та самозахват в розрізі полів чи всього земельного банку.

облік земельного банкуоблік земельного банку

Жовтий колір, землі ділянок, які випадають з контуру та прив’язані до поля і які системою розраховуються автоматично як технологічні втрати. Синій колір, землі ділянок, які знаходяться в межах контуту поля, який обробляється, але по ним немає обмінів і не вказаний власник ділянки, розраховуються системою автоматично як самозахват.

облік землі

В модуль “Облік земельного банку“, а саме в моніторинг змін додана автоматизована обробка файлу згідно шаблону, яка дозволяє оновлювати інформацію існуючим ділянкам або вилучати, якщо таких вже не існує чи додавати нові, яких немає в системі. При цьому ділянки на карті будуть створені (обмальовані) автоматично.

облік землі
облік землі

В модулі “Агрооперації“, при закритті агрооперації з типом посів ставилась автоматично дата посіву в сівозміні (карта поля). Тепер ставиться додатково ще площа в сівозміну факту посіву по агрооперації.

агроконтроль

В загальній таблиці в п.Геозони змінено назву колонки та логіку відображення данних по ній. Відображається інформація скільки посіяно фактично культури згідно виконаних агрооперацій з типом посів.

сівозміна

В звіт зважування по господарству доданий фільтр по водію. Також в результатах звіту додані колонки (поле, пробіг, ТТН), дані відображаються при переміщення продукції з поля на вагову.

вагова

В модулі “Вагова” додана колонка сорт/гібрид.

вагова

В модуль онлайн доставка та ТТН додана інформація про сорт/гібрид.

свій-чужий

електронна ТТН

В адмін панелі додана можливість вказувати кластер для систем відеомоніторингу та довідника GPS трекерів та контрагентів.

В довіднику GPS трекерів, якщо стоїть статус “На складі”, то дані не будуть надходити для об’єкту на який він призначений.

Якщо використовується система зважування за допомогою RFID зчитувачів (вага/тара), можуть допускатись помилки при прикладанні картки для ідентифікації. Наприклад, помилково кілька разів приклали картку до зчитувача або переплутали зчитувачі між собою. Для таких випадків додане налаштування “фільтрувати дублі зважувань”

вагова

Якщо між двома зважуваннями менше ніж 1хв і вага відрізняється менше ніж на 5%, то другий запис не буде оброблений і відображений у зважуваннях.

Для модулів Уборка, Заправки, Вагова додаються RFID картки, по яким отримується продукція в полі від комбайнів, заправляється техніка з АЗС та ідентифікується на ваговій. Для кожної картки крім транспортного засобу опціонально може бути доданий водій. Але при зміні фактичній водія за транспортним засобом, потібно міняти водія і в модулях, що є не зовсім зручно.

Тому додана опція, яка автоматично призначає водія на RFID картки в модулях, який фактично працює в данний момент за технікою. Для цього може бути використана автоматична ідентифікація (RFID картка водія знаходиться в RFID зчитувачі в кабіні) або призначений водій вручну через редагування об’єкту. Коли відбувається подія зважування, вигрузка, заправка система дивиться який водій працює за транспортним засобом і відображає водія для цих подій.

агроконтроль

Як ми знаємо, що є налаштування в системі відображення контуру полів (по сезону чи активний).

агроконтроль

Активний – при переході між сезонами відображається контур, який вибраний активним у вкладці історія контуру-карта поля.

агроконтроль
По сезону – при переході між сезонами відображається контур поля, який використовувався у відповідному сезоні.

Для технологічної операції з типом уборка додана опція “переключити активний контур поля на наступний сезон”

агроконтрольТаким чином, якщо була закрита агрооперація по збиранню врожаю, то система автоматично зробить активним контур наступного сезону, якщо він є.

В характеристиках об’єкту та причепів додані додаткові характеристики, які використовуються для друку ТТН в полі. Також характеристика вага(тара) застосовується для опції по автоматичній фіксації та визначення ваги (брутто/тара). Про це можете почитати в окремій статті.

агроконтрольагроконтроль

Для автоматичного визначення (брутто/тара) в налаштуваннях вагових додана опція.

ваговаВ модулі “Агрооперації” на головній доданий додатковий фільтр по типу робіт.

агрооперації

У вкладці наряди у факт виконання додана колонка “пробіг”. Доданий фільтр для відображення інформації по типу транспорту (автомобілі, сільгосптехінка). Наряди по яким вже почались фактичні роботи відображаються зеленим фоном, наряди по яким роботи не розпочались – білим фоном. Це дозволяє швидко зрозуміти, де запланована робота не розпочалась і швидко вияснити по якій причині.

агрооперації

В модулі “Уборка” додана кнопка, яка затирає фактичну дату синхронізації карток для системи свій-чужий по комбайнам чи перевантажувачам. Це може бути потрібно у випадку, якщо обладнання було знято з комбайна (найманий або поламався). Тому обладнання може перебувати певний час на складі та не задіяне. За цей час вся історія додавання чи вилучення карток зберігається. Відповідно коли це обладнання задіюється в роботі, ця вся історія змін по карткам починає записуватись в обладнання, у випадку поганого покриття GSM, це може зайняти певний час і якщо в цей час додається нова картка, то потрібно чекати поки запишеться вся історія змін.

Якщо використати цю опцію, система затирає фактичну дату синхронізації карток для системи свій-чужий і після чого записуються актуальні картки, які відмічені в данний момент, історія ігнорується.

свій-чужий

В модуль онлайн доставка додані додаткові вкладки: в поле, вивантаження, з поля. Якщо використовується мобільний додаток Агроконтроль та інструмент фіксації переміщення зерновозів під час збирання врожаю через сканування QR-кодів, в цих вкладках будуть відображатись ці події. Ця функція може бути також потрібною, у випадку збоїв в роботі GPS обладнання для системи свій-чужий (втрата супутників, вивантаження через аварійну кнопку) або застосовуються комбайни нові, орендні, де немає дозволу на встановлення системи свій-чужий. 

В такому випадку, вивантаження з цих комбайнів, а також заїзд/виїзд з поля можуть бути зафіксовані через мобільний додаток, а це дасть в свою чергу не втратити частину даних для розрахунку урожайності та забезпечить контроль переміщення цієї продукції з поля на елеватор.

свій-чужий

В модулі “Вагова” доданий новий тип руху “Прихід від постачальника”. В селекті відображається список контрагентів, аналогічно як при продажу.

ваговаДоданий новий довідник “Контрагенти”. Це додаткова можливість фільтрації, групування данних в системі. Як ми знаємо в нас є кластера, але до кластера може належати не одне підприємство. Тому введений даний довідник, який дозволяє створити всі ваші підприємства і призначити до них свою, техніку, поля, водіїв, причіпні агрегати та інше. Відповідно це додаткова ієрархія в структурі збереження данних. Також даний довідник вже використовується для друку ТТН в полі при покиданні поля зерновозом.

довідник